Истражете го Светот на Лада

Домот на иновативните и надежни Лада возила во Македонија. Откријте ја нашата внимателно одбрана колекција на модели кои се дизајнирани да ги надминат вашите очекувања за квалитет и перформанси.

Нашите Модели

Иновација и Традиција во Совршен Баланс

NIVA LEGEND 3 Вр.

1.7 L (83 HP), 5 MT
Classic ’24

Спецификации

1.7 LITERS
(83 HP), 5MP

Body

Length / width / height, mm

3640 … 3740 / 1680 /
1640

Engine

Maximum brake power, hp / kW / r.p.m.

Peak torque, Nm / r.p.m.

Gas

61 (83) / 5000
129 / 4000
Premium gasoline

Transmission

Transmission type

5MT

Dynamic characteristics

Maximum speed, km/h


Acceleration time 0-100 km/h, sec

142
17,0

Fuel consumption

Combined cycle, l/100km

9,9

Tires

General proportions

185/75 R16 (93, Т)

175/80 R16 (91, S)

NIVA TRAVEL

1.7 L (80 HP),
5 MT Classic ’24

Спецификации

1.7 LITERS
(80 HP), 5MP

Body

Length / width / height, mm

4099 / 1804 / 1690

Engine

Maximum brake power, hp / kW / r.p.m.

Peak torque, Nm / r.p.m.

Gas


58,5 (80) / 5000
127,4 / 4000
gasoline 95

Transmission

Transmission type

5MT

Dynamic characteristics

Maximum speed, km/h


Acceleration time 0-100 km/h, sec


140
19

Fuel consumption

Combined cycle, l/100km

10,2

Tires

General proportions

205/70 R15 (95/96, T);

205/75 R15 (97, T);

215/65 R16 (98, Т/H)